Coronakrisen fører til øget vold i familierne – og til øget behov for pladser og faglighed på krisecentrene

I går blev perioden med nedlukning af Danmark i lyset af Corona-krisen forlænget til efter påske. Denne nødvendige beslutning øger presset på dem, der i forvejen er udsatte. Det gælder også de omkring 70 000 kvinder, som årligt udsættes for fysisk eller psykisk vold i hjemmet.

Volden eskalerer, når familier isoleres, og presset på dem øges. Samtidig har kvinderne ikke samme mulighed for at søge tilflugt hos netværk, som de plejer. Lev Uden Vold oplyser, at antallet af henvendelser til Lev Uden Volds nationale hotline er næsten fordoblet. Det er alvorligt og bekymrende.

Landsorganisation af Kvindekrisecentre (LOKK) rejste derfor i sidste uge sammen med Lev Uden Vold bekymringen overfor Social- og indenrigsminister Astrid Krag. Vi appellerede til, at der oprettes nødpladser. Vi appellerede samtidig til, at de nye pladser oprettes på godkendte centre, så de i forvejen sårbare kvinder og børn mødes med den nødvendige faglighed og støtte. Vi glæder os over, at der hurtigt er truffet politisk beslutning om netop det.

Næstformand i LOKK og leder af Krisecenter Bornholm udtaler:

Krisecentrene har råbt vagt i gevær, og vi er glade for, at vi er blevet hørt. LOKK repræsenterer 51 kvindekrisecentre over hele landet. De arbejder 24 timer i døgnet - året rundt - over hele Danmark for at støtte kvinder, der udsættes for vold. Lige nu kæmper de ansatte på krisecentrene ekstra hårdt for at håndtere den svære situation. De har iværksat nødplaner for at sikre faglig støtte til kvinderne og børnene, samtidig med at de minimerer smittefaren.

Med beslutningen om at etablere 55 nødpladser nu i København, Holstebro, Århus, Kolding og Odense, støtter og forstærker vi deres vigtige arbejde nu og i tiden frem. Det er der behov for.

Talspersoner:

  • Ingrid Funch Jørgensen, næstformand for Landsorganisation af Kvindekrisecentre og daglig leder af Krisecenter Bornholm, telefon: 2728 5870 / mail ifj@krisecenterbornholm
  • Karin Houmann, leder af Holstebro Krisecenter, telefon: 2159 4439

Lokale talspersoner kan oplyses ved henvendelse.

Andre nyheder