Frivillig på krisecenter nomineret til fornem pris

Ulla Hein, frivillig på Kolding Krisecenter, er nomineret til Benny Andersen Prisen, som hylder personer, der yder en ekstraordinær indsats for socialt udsatte børn i Danmark.

Ulla Hein fra Kolding Krisecenter fik en flot 2. plads.

Der blev blandt andet sagt om Ulla, at hun personligt gør en stor forskel i den afgørende indsats, som frivillige kræfter yder i krisecentrenes arbejde for voldsudsatte kvinder og børn. Med den flotte 2. plads repræsenterer Ulla alle de mange frivilliges arbejde for denne udsatte gruppe.

Vi er stolte af, at krisecentrenes frivillige er blevet hyldet på Børnekonferencen.

Selve prisen gik til Mads Nygaard og Michael Graversen for deres arbejde med uledsagede flygtningebørn.

Baggrund

Når Benny Andersen Prisen tirsdag den 17. marts uddeles for 10. år i træk på Børnekonferencen, er Ulla Hein, frivillig på Kolding Krisecenter, blandt de tre nominerede. Prisen er alle årene blevet overrakt på Børnekonferencen i foråret. De første otte år blev prisen overrakt af Benny Andersen selv, der frem til sin død i 2018 havde den afgørende stemme i udvælgelsen af vinderen. I dag kåres vinderen alene på baggrund af dommerpanelets pointgivning.

Konferencen gennemføres i år som streaming.
Se overrækkelse af prisen, når Børnkonferencen livestreames på Facebook tirsdag den 17. marts 2020

Om Benny Andersen Prisen

Benny Andersen Prisens formål er at hylde personer, der yder en ekstraordinær og succesfuld indsats for at forbedre vilkårene for et eller flere socialt udsatte børn i Danmark, og at synliggøre de gode eksempler, så de kan inspirere andre. Blandt de tidligere vindere findes bl.a. Marianne Haugaard fra Sjælsmarks Venner, frivillige fra Ældresagen i Esbjerg, Rachel Röst initiativtager til Læs For Livet, SSP-konsulenterne Danny Hansen og Brian Nielsen fra Sorø og Bodil Neujahr, der er formand for BoPaM – Landsforening for Børn og Pårørende af Misbrugere.

Årets nominerede er:

Ulla Hein
”Ulla Hein har været frivillig på Kolding Krisecenter i 9 år. Hun dækker mange vagter, er ansvarlig for krisecentrets sociale efterværnstilbud til fraflyttede kvinder og børn og er valgt til bestyrelsen for Kolding Krisecenter… Ulla har en god grundlæggende indsigt i, hvad mennesker med traumer har brug for. Hun rummer de børn, som har det meget vanskeligt og hun får hurtigt skabt rammerne for en samværsform, som alle kan være en del af. Ulla er god til at få øje på og italesætte de gode ting, som børnene kan. Hun bidrager i høj grad til at børnene får opbygget deres selvværd. Som hun ofte siger til kvinderne, så skal vi anerkende mødrene for deres store mod i overhovedet at tage skridtet med at flytte på et krisecenter. Ulla har gjort en positiv forskel for mange børn gennem tiden.”
Læs hele indstillingen af Ulla Hein her

Læs også artikel om nomineringen af Ulla Hein i Ugeavisen Kolding her Hvor hun siger om nomineringen:

Først tænkte jeg, at det fortjener jeg da slet ikke. Min datter er så stolt af mig, og jeg er da også stolt af, at mange peger på, at det, jeg laver, betyder noget.

Anett Christiansen
”Anett Christiansen er boligsocial medarbejder i Gellerup. På kun et år har hun haft kontakt til et hav af bydelens forældre og børn. De fleste har haft svært ved at finde rundt i junglen med fritidsaktiviteter, procedurer og kontingenter. Anetts hårde arbejde har betalt sig, og i dag går omkring 100 flere til fritidsaktiviteter…. Hun har lyst til at hjælpe den samme beboer ti gange, hvis det skulle være. Jeg tror faktisk ikke at Anett kan blive utålmodig, når det gælder om at hjælpe børn og forældre. Hun er enormt rummelig og hun mister ikke målet af syne – selv om det nogen gang kan tage lang tid at komme derhen.”
Læs hele indstillingen af Anett Christiansen her

Mads Nygaard og Michael Graversen
”Begge har i flere år arbejdet for det samme, nemlig med at belyse de helt særlige vilkår, der gør sig gældende for uledsagede mindreårige flygtninge. Michael gennem to dokumentarfilm. Og Mads gennem indsamlingsprojekter, der altid bruger kunsten som middel til målet… Det har givet Michael og Mads en unik bro til uledsagede over hele Danmark, og et tillidsfuldt forhold til alle er blevet bygget op. Uden dette tillidsforhold kunne deres seneste projekt, De Uledsagedes Bog (Forlaget Jensen & Dalgaard 2019) aldrig være blevet gennemført. I bogen fortæller 10 uledsagede om flugten væk fra Afghanistan, Eritrea, Irak og Syrien. Og som læser kommer du helt derind i smertens arnested, hvor beslutningen bliver truffet… Alt overskud fra bogsalg går til at sikre, at de uledsagede, der efter årelang adskillelse fra deres familier, kan blive genforenet i samme moment, som retten hertil bliver givet.”
Læs hele indstillingen af Mads Nygaard og Michael Graversen her

Ekspertdommere har valgt de 3 nominerede blandt 15 indstillinger

Benny Andersen Prisen har i løbet af vinteren modtaget 15 indstillinger, hvoraf to indstillinger var af samme kandidat. Efterfølgende har de seks dommere givet point og valgt de tre nominerede. Det har været en meget tæt og spændende pointgivning, hvor de seks dommere eksempelvis har givet deres top point til fem forskellige indstillede. Det vidner om et meget stærkt felt, hvor dommerne giver udtryk for, at det har været svært at vælge fra. Læs alle indstillingerne her
Dommerpanelet består af: 
Susan Hart, børnepsykolog, foredragsholder
; Birgitte Hagemann Snabe, ph.d., er stifter af Young Global Pioneers, best. i Hempel Fonden
; Marianne Jelved, MF, cand.pæd., fhv. økonomi- og kulturminister
; Rachel Röst, Læs for Livet, tidligere vinder af Benny Andersen Prisen
; Inge M. Bryderup, professor i socialt arbejde ved Aalborg Universitet
; Mimi Jakobsen, fhv. generalsekretær Red Barnet.

Om Børnekonferencen

Børnekonferencen er for dem, der beskæftiger sig med børn – deres dagligdag, udvikling, velbefindende.
Dem, der brænder for at forstå alle børnerelevante temaer og for at bidrage til det gode, trygge og meningsfulde børneliv.

Centrale spørgsmål på Børnekonferencen 2020:

  • Hvad betyder det i praksis, at man ”lærer med kroppen forrest”?
  • Hvordan hænger kropslige erfaringer sammen med den sproglige udvikling?
  • Hvilke typer af øjeblikke er specielt udviklende i et barns liv?
  • Hvordan opnår og dyrker vi de udviklende øjeblikke sammen med børnene?
  • Tværfagligt samarbejde omkring udsatte børn/unge – hvordan gør vi det bedst?
  • Hvad skal vi især være opmærksomme på i samspillet med børn?
  • Hvilke udfordringer er der, når folk med forskellige professioner skal arbejde sammen?
  • Hvordan kan vi opkvalificere samarbejdet omkring udsatte børn?
  • Konflikter – verbale og fysiske – hvad gør vi? Og hvad burde vi gøre?
  • Hvordan sikrer vi respekten for barnet, når vi konflikthåndterer?

Læs mere om prisen og konferencen på:
www.bennyandersenprisen.dk
www.bornekonferencen.dk

Andre nyheder