Landsorganisation af Kvindekrisecentre får ny professionel bestyrelse

LOKK – Landsorganisation af Kvindekrisecentre har fået ny bestyrelse. Den nye bestyrelse skal bl.a. videreføre en afgørende professionalisering af organisationen. Gennem det sidste års tid er der arbejdet intensivt på en ny strategi for udviklingen af organisationen, og den nye bestyrelse skal nu sikre, at strategien kommer ud og lever i alle led af organisationen.

Derfor er det med stor glæde, at vi har fået en række stærke profiler ind i bestyrelsen, der kan være med til at løfte den vigtige opgave.

Som ny formand vil Karin Gaardsted stå i spidsen for bestyrelsen. Karin er en markant politisk profil, der har mange års erfaring både som medlem af Folketinget og som medlem af Viborg Byråd.

”Alt for mange kvinder og børn udsættes dagligt for fysisk eller psykisk vold i hjemmet. Kvindekrisecentrene hjælper hvert år flere tusinde voldsudsatte kvinder med et solidt og fagligt arbejde af høj kvalitet. Jeg glæder mig meget til at stå i spidsen for dette vigtige arbejde”, siger Karin Gaardsted.

Karin Gaardsted overtager formandsposten fra Niels Christian Barkholt, der takker af og siger ”det vigtigste for mig har været at professionalisere og fremtidssikre LOKK – tak til alle for at have taget meget aktiv del i den vision og proces”. Fra LOKK skal lyde en stor tak til Niels for en utrættelig indsats gennem de sidste to år.

Udover Karin Gaardsted er Sanne Kjær valgt ind som nyt medlem af bestyrelsen. Sanne er kundedirektør i KAB.
”Jeg er utrolig glad for og stolt over at blive en del af bestyrelsen. Jeg kommer med viden om bestyrelsesarbejde og boligsociale forhold og ser meget frem til samarbejdet med den øvrige bestyrelse. Denne sag er så vigtig, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at bidrage til, at vi får den endnu højere op på den politiske dagsorden”, fortæller Sanne Kjær.

Også Bente Dalsbæk blev valgt ind i bestyrelsen. Bente er sekretariatschef i Bestyrelsesforeningen under CBS samt selvstændig kommunikationsrådgiver.
“Jeg er stolt og ydmyg over tilliden, og jeg glæder mig til sammen med den øvrige bestyrelse og medlemmerne at arbejde for at skabe tryghed for kvinder og børn, hvis menneskeret det er at leve et liv uden vold", siger Bente Dalsbæk.

Derudover er Susanne Dahl blevet valgt ind. Susanne er Direktør for Partnerskaber og Programmer i UNICEF.
Susanne Dahl glæder sig også over at være blevet del af den nye bestyrelse og fortæller, at hun med sin profil især vil ”arbejde for en styrket økonomi baseret på en bæredygtig finansieringsmodel. En stærk organisation med offentlig gennemslagskraft og et fokus på kvinden og barnet i centrum”.

Ud over de nye medlemmer af bestyrelsen, er Ingrid Funch Jørgensen, leder af Bornholms Krisecenter, og Lene Danner Hessellund, leder af Herning Krisecenter, blevet genvalgt.

Bushra Hanif, rådgiver i Dansk Kvindesamfund, Gitte Messerschmidt, organisationsmedarbejder hos Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), og Karen-Inger Thorsen, Direktør i FødevareBanken, fortsætter også deres arbejde i bestyrelsen. De var ikke på valg.

Se mere om LOKKs nye bestyrelse og orgnisering

For mere information, kontakt:
Karin Gaardsted, formand i LOKK
karingaardsted@gmail.com 
Tlf.: 20 40 26 40

Ingrid Funch Jørgensen
Email: ingrid@krisecenter-bornholm.dk
Tlf.: 27 28 58 70

Andre nyheder