LOKK x GESTUZ

Landsorganisation af Kvindekrisecentre samarbejder med Geztuz for at støtte kvinder og børn, som lever med vold. Gestuz har designet en kollektion bestående af tre T-shirts, hvor overskuddet går til LOKKs arbejde for at bekæmpe vold mod kvinder og børn i nære relationer. Samarbejdet sker i kraft af kreativ direktør for Gestuz, Sanne Sehesteds, personlige historie med vold i hjemmet.

For kreativ direktør Sanne Sehested har samarbejdet baggrund i hendes egne oplevelser med at vokse op i et hjem med en voldelig forælder og opleve frygten for som barn at høre bilen køre ind i indkørslen, udbedre skader i hjemmet efter endnu et vredesudbrud og frygte for sin mors velbefindende, som alt sammen var en del af hendes barndom. Hun fandt et sikkert tilflugtssted blandt heste, og hendes mor fandt vejledning på det lokale kvindekrisecenter.

 

"Som barn af en voldelig forælder er det en sag, der rækker ud over et brandsamarbejde. Det handler selvfølgelig om at skaffe penge til at være med til at sikre yderligere sikkerhed for flere kvinder og børn i nød, men det handler også om at nedbryde det tabu, der er omkring vold i hjemmet. Ingen ved rigtig, hvad der foregår bag lukkede døre, og vold i hjemmet findes i alle dele af samfundet. Jeg håber, at dette samarbejde og min historie kan hjælpe nogen derude med at se, at de ikke er alene. Og at det er OK at bede om hjælp. Jeg håber at være en stemme, der fortæller min historie om at vokse op med vold i hjemmet og måske inspirere nogen derude" Kreativ direktør, Sanne Sehested.

Samarbejdet er det første af sin slags for GESTUZ, da vigtigheden af autenticitet var afgørende for Sanne og brandet. Målet er at gøre en forskel for de mennesker, der arbejder på kvindekrisecentre i Danmark og vigtigst af alt de kvinder og børn, der opholder sig der, samtidig med at der er behov for at udbrede kendskabet til at nedbryde et tabu, som Sehested og hendes familie oplevede som ofre og familie.

"Mange kvinder, der udsættes for vold i hjemmet, mener, at det er deres egen skyld og ansvar. Det er typisk en hemmelighed, som kvinden ikke deler med sine nærmeste. Derfor er det så vigtigt, at vi taler om vold i hjemmet for at bryde tabuet. I Landsorganisationen af Kvindekrisecentre er vi meget glade for samarbejdet med GESTUZ, som økonomisk støtter vores arbejde med at hjælpe kvinder og børn videre til en sikker fremtid uden vold i hjemmet. Men endnu vigtigere; Sannes personlige historie fremhæver det faktum, at vold i hjemmet kan ske for alle og sker for flere mennesker, end man måske tror. Samarbejdet med GESTUZ er en vigtig kanal for os til at få budskabet ud om, at der er måder at få hjælp på, og at ingen skal være alene om dette. Vold i hjemmet er ikke et privat problem, tværtimod er det en opgave for hele samfundet at hjælpe de alt for mange kvinder og børn, der lever med vold i hjemmet." Chef for politik og kommunikation, Pernille Hebsgaard Rohdemeier

 

Du kan købe en t-shirt her

Andre nyheder