Nyhedsbrev maj 2022

Landsorganisation af Kvindekrisecentre nyhedsbrev 2022

 

I LOKK har vi samlet nogle af maj måneds vigtige nyheder til dig, som blandt andet handler om, hvordan tidligere LEGO-ansatte i dag pakkede rygsække til de børn, som kommer på krisecenter og ny undersøgelse om vold før, under og efter graviditeten. God læselyst.

Pakkedag med LOKK, Mary Fonden og Ole Kirk's Fond

Vidste du, at hvert år kommer ca. 2.000 børn med deres mor på krisecenter, og mange af børnene kommer afsted uden alle deres ejendele? Siden 2008 har vi sammen med Mary Fonden, og med støtte fra Ole Kirk’s Fond, uddelt mere end 30.000 rygsække til børn, der kommer på krisecenter med deres mor. Udover at udfylde et basalt behov for fornødenheder, er rygsækken også en symbolsk gestus over for børnene om, at de bliver set og hørt, og at vold aldrig er acceptabelt. Erfaring viser, at rygsækkene får en stor betydning for børnene i den svære situation og det er også med til at gøre rygsækkene helt særlige for børnene, at de er en gave fra en rigtig prinsesse.

I dag er LOKKs faglige konsulent Pia, projektleder Sara-Line og Mary Fonden taget til Billund. De pakker sammen med 20 legonister –  tidligere medarbejdere, – 2.100 rygsække, som fordeles ud til mere end 50 kvindekrisecentre i Danmark.

Partnervold bliver værre under graviditeten

Graviditeten burde være en tryg tid, men mange voldsudsatte kvinder, der opholder sig på krisecenter, har oplevet, at volden blev værre, da de blev gravide, og da barnet blev født. Det viser en ny undersøgelse fra maj, som LOKK har lavet i samarbejde med Mary Fonden om omfanget og karakteren af partnervold i forbindelse med graviditet og fødsel blandt kvinder på krisecenter. Rapporten er desværre dyster læsning og understreger nødvendigheden af handling.

Læs rapporten her

Nøgleordene er tidlig opsporing, forebyggelse og viden

Vold er svært at få øje på, det kræver viden og uddannelse. Jo tidligere, vi opdager volden, jo mere kan vi gøre. Netop derfor er det så vigtigt, at vi som samfund evner at se og reagere på tegnene på partnervold. Det skriver LOKKs Leder af forskning og udvikling Eva Bertelsen og formand Karin Gaarsted i forbindelse med LOKKs konference om partnervold og partnerdrab, som blev holdt den 9. maj på Christiansborg.

Læs debatindlægget her

Se konferencen her

Andre nyheder