Se med når Landsorganisation af Kvindekrisecentre afholder konference om partnerdrab og partnervold

Vil du se med, når vi livestreamer en konference om partnerdrab og vold i nære relationer på mandag? I Danmark bliver i gennemsnit 12 kvinder hvert år slået ihjel af deres (ex)partner. Og i forrige uge blev endnu en kvinde dræbt af sin partner – partnerdrab nummer seks alene i år. Der er behov for, at vi som samfund kommer med konkrete tiltag til, hvordan vi gør op med den dystre statistik. Derfor stiller LOKK – Landsorganisation af Kvindekrisecentre skarpt på partnerdrab og vold i nære relationer på en konference på Christiansborg den 9. maj kl. 9.00-12.15. Der er stor interesse for konferencen, som nu er lukket for tilmelding. Men du har mulighed for at se en livestreaming af konferencen.

 

VIL DU SE MED, NÅR VI LIVESTREAMER VORES KONFERENCE OM PARTNERDRAB OG VOLD I NÆRE RELATIONER PÅ CHRISTIANSBORG?

Du kan følge livestreamningen fra konferencen her

 

På konferencen hører vi erfaringer fra en voldsudsat og forskere, fagfolk fra politi og retsvæsen samt politikere drøfter bl.a:

  • Partnerdrab som den største enkeltstående drabstype i Danmark
  • Hvad ved vi om voldsudøverenes adfærd, og hvordan bliver vi som samfund i stand til at kunne identificere og reagere på tegn på vold i nære relationer?
  • Graviditeten burde være en tryg tid, men for mange kvinder eskalerer volden eller opstår i graviditeten, viser ny undersøgelse
  • Hvordan hjælper vi de flere end 30.000 børn, som er vidne til eller udsat for vold i hjemmet med de dystre konsekvenser, det har for børnene langt op i voksenlivet?

Hvordan løfter vi som samfund på tværs af sektorer og myndigheder opgaven med at bekæmpe vold i nære relationer og partnerdrab?

 

Her kan du se det spændende program for dagen

Læs mere om programmet her

Andre nyheder