Rygsække på vej til børn på kvindekrisecentrene

Sammen med Mary Fonden og Ole Kirk’s Fond sender vi nu rygsække til børnene på de nye krisecenterpladser. Rygsækkene indeholder praktiske hverdagsting og legetøj, men de har også en særlig funktion i det pædagogiske arbejde på krisecentrene.

På grund af det øgede pres på familier som følge af Corona-krisen har vi oplevet en stigning i henvendelser til Lev Uden Volds nationale hotline og til krisecentrene. Og vi forventer desværre, at volden mod kvinder og børn vil eskalere i de nærmeste uger og måske måneder. Derfor er der oprettet 55 nye krisecenternødpladser.

”Lige nu er børnene dobbelt isolerede og dobbelt utrygge. Vi er meget glade for, det er blevet muligt at få sendt rygsække til børnene på de nye nødpadser. For når kvinder og børn flygter fra vold i hjemmet, må de ofte forlade deres hjem i al hast for at komme i sikkerhed uden at få særligt mange af deres egne ting med. Derfor bliver børnene altid glade for rygsækkene med nogle små ting som en ny tandbørste, bamse og dagbog”, siger Ingrid Funch Jørgensen, næstformand for LOKK og daglig leder af Krisecenter Bornholm.

Rygsækkene har også en anden vigtig funktion. De børnefaglige medarbejdere på krisecentrene bruger dem nemlig som pædagogisk redskab til at åbne op for de svære men vigtige samtaler med børnene om, hvorfor de er kommet på krisecenter, og hvad de har oplevet derhjemme.

Læs mere om rygsækkene, og hvordan de hjælper børnene

Andre nyheder