LOKK søger praktikant med skarpt blik for analyse og dataindsamling

Vil du gøre en forskel for arbejdet med voldsudsatte kvinder og børn i Danmark? Er du passioneret omkring dataindsamling og analyse og elsker du at dykke ned i med statistikker Så er det dig, vi søger i LOKK.

Landsorganisationen af Kvindekrisecentre søger en ny praktikant, der kan bidrage til at løfte organisationens forsknings- og vidensindsats indenfor voldsområdet.   

Som praktikant i LOKK kan du se frem til en dynamisk og berigende praktikoplevelse. Her vil du have mulighed for at: 

 • Engagere dig i NGO arbejde: Du vil være aktivt involveret i vores organisation og have chancen for at bidrage til krisecentrenes vigtige arbejde med voldsudsatte kvinder og børn.
   
 • Deltage i dataindsamling, analyse og projekter: Som en del af vores afdeling vil du få praktisk erfaring med dataindsamling, analyse og samarbejde på forskellige projekter, der alle sigter mod at forbedre vilkårene for kvinder og børn, der er udsat for vold.
   
 • Tackle alsidige ad hoc-opgaver: Vores arbejde er alsidigt, og dine opgaver kan variere fra dag til dag. Dette giver dig muligheden for at udvikle en bred vifte af færdigheder og håndtere forskellige udfordringer
   
 • Blive en del af vores dedikerede team: Vi opfordrer til aktiv deltagelse. Du vil deltage i ugentlige møder, hvor vi sammen diskuterer og udvikler vores vidensproduktion.
   
 • Værdifuld faglig og personlig udvikling: Ud over de konkrete opgaver, vil du opleve en praktik, der udfordrer dig og giver dig mulighed for at udvikle dig både fagligt og personligt. Vi værdsætter et arbejdsmiljø, der er præget af humor, rummelighed og åbenhed, hvilket giver dig en alsidig hverdag i et tværfagligt miljø. 

Din tid som praktikant hos os vil ikke kun give dig enestående praktisk erfaring, men også muligheden for at bidrage til en vigtig sag. Du vil arbejde sammen med et dedikeret team, der arbejder hårdt for at forbedre forholdene for kvinder og børn, der er udsat for vold. 

HVEM VI SØGER: 

Vi leder efter en praktikant, der: 

 • Studerer på kandidatniveau inden for felter som sociologi, socialvidenskab, statskundskab eller en anden beslægtet relevant uddannelse
   
 • Har praktisk erfaring med litteratursøgning og trives med analyse
   
 • Besidder evnen til at strukturere og organisere forskellige former for empiri
   
 • Er i stand til at effektivt formidle resultater og indsigter fra analyser
   
 • Har en interesse for social- og ligestillingsområdet
   
 • Arbejder selvstændigt og er ikke bange for at søge hjælp eller samarbejde med kolleger, når det er nødvendigt 

DINE PRIMÆRE OPGAVER INKLUDERER: 

 • Udføre en systematisk litteratursøgning på både nationalt og internationalt niveau inden for forskning om psykisk vold
   
 • Aktiv deltagelse i surveys, analyse og arbejde på forskellige projekter og indsatser
   
 • Løse alsidige ad hoc-opgaver
   
 • Være en del af vores vidensteam og deltage i ugentlige møder. 

OM OS: 

LOKK arbejder for at forhindre vold mod kvinder og børn, og har siden 1987 været samlende aktør og talerør for kvindekrisecentrene. LOKK repræsenterer flere end 45 kvindekrisecentre, deres 500 ansatte og 1500 frivillige på tværs af hele Danmark. LOKK er bindeled mellem det politiske system og kvindekrisecentrene og fungerer som videnscenter og som sparringspartner for politikere, myndigheder og andre aktører. 

PRAKTIKPERIODE: 

Start i januar/februar 2024 og afslutning i juni 2024. 

Arbejdstiden er ideelt set 37 timer om ugen, (mindst 30 timer) og vil normalt ligge i dagtimerne. Der kan dog lejlighedsvist forekomme aftenmøder, hvor starttidspunkt og arbejdstid er fleksibel. 

Praktikantstillingen er ulønnet.   

SÅDAN SØGER DU: 

I din ansøgning skal du vise, hvordan dit studie og evt. andre tidligere erfaringer fra jobs eller frivilligt arbejde, kan bidrage til din praktikstilling hos LOKK.  

Send din ansøgning og CV senest mandag d. 20. november 2023 med emnet "Ansøgning - praktikant" til sekretariat@lokk.dk  

Har du spørgsmål kan du skrive til Karolina Björg (Analyse- og udviklingsmedarbejder) kbk@lokk.dk 

 

Andre nyheder