En rygsæk til alle børn

En rygsæk til alle børn

En hjælp til børn på krisecentre

At opleve vold i hjemmet og flytte ind på et krisecenter kan være en voldsom oplevelse for børn. Det giver derfor meget glæde og vækker et kærkomment håb, når børn, som kommer på krisecenter med deres mor, får udleveret en spændende rygsæk. Rygsækkene indeholder bl.a. tandbørste, bamse, dagbog og en hilsen fra Kronprinsessen.

Udover at udfylde et basalt behov for fornødenheder, er rygsækken også en symbolsk gestus over for børnene om, at de bliver set og hørt, og at vold aldrig er acceptabelt.Erfaring viser, at rygsækkene får en stor betydning for børnene i den svære situation.

Rygsækkene er en god indgangsvinkel og et pædagogisk arbejdsredskab til at snakke med børnene om, hvorfor de er kommet til krisecentret. Vi kan se, at det skaber stor glæde hos både børn og mødre, og derfor er rygsækkene af stor betydning i arbejdet med voldsramte børn, fortæller centerleder på krisecenter.
Vil du vide mere?

I mange år har Mary Fonden, Ole Kirks Fond og LOKK samarbejdet om at uddele en rygsæk med praktiske fornødenheder og legetøj til de ca. 2.000 børn, der kommer på krisecenter med deres mor. Læs mere på Mary fondens hjemmeside.