Podcast og indslag

Podcast og indslag

På denne side samler vi løbende forslag til podcast og indslag, som handler om vold i nære relationer.

 

Podcasts om vold i nære relationer

Podcast "Mia og de mange andre"

Fjerndrabet på Mia Skadhauge Stevn er forfærdeligt og sjældent, men én ting har Mia tilfælles med de partnerdrab, som fandt sted tidligere i år: De er kvinder, der tilsyneladende er blevet dræbt af mænd. Langt de fleste kvindedrab bliver nemlig begået af ægtemand eller ex-mand, og den slags drab er den største enkeltstående drabstype i Danmark. Genstart spørger tidligere drabschef i Rejseholdet, Bent Isager, hvorfor mænd dræber kvinder og kan det forhindres? Podcasten kan høres her

Podcast "Kvindedrab i fædrelandet: Vi laver en handleplan"

Alene i januar blev der begået tre kvindedrab og et drabsforsøg. Det vil Alis Fædreland ikke acceptere. I podcasten kortlægger Alis Fædreland en handlingsplan for at forhindre vold og partnerdrab. Kortlægningen sker i samarbejde med Mette Marie Yde, konstitueret direkte i Danner, Kamilla Bjørn Drøidal, direktør i LOKK og Jesper Rønn-Simonsen, direktør for Dialog Mod Vold. Men hvad skal en handlingsplan indeholde, hvem er de væsentlige aktører og hvad koster det? Det er nogen af de spørgsmål podcasten forsøger af besvare. Podcasten kan høres her.

Podcast “Cilles sidste dag” ⁠

For 15 år siden blev Cecilie dræbt af sin ekskæreste som i deres forhold havde udsat hende for psykisk vold. 12 kvinder dræbes årligt af deres nuværende eller tidligere partner og vi ved at risikoen for at blive dræbt stiger når kvinden forsøger at bryde ud af forholdet. Podcasten fra Aalborg stift er en mors fortælling om den knusende sorg over at miste sin datter. Podcasten i seks dele kan høres her.

Podcast-serie om voldtægt og voldtægtsforsøg.

Spodcast sætter i 13 podcast fokus på kvinder, der har været udsat for voldtægt og andre seksuelle overgreb. I podcastserien kan du høre kvinderne fortælle om, hvordan de har fået hjælp og er kommet videre. Der er også gode råd fra bl.a. en psykolog, sygeplejerske, socialrådgiver, politi og pårørende. ⁠Podcast-serien kan høres her.

Podcast-serien "Ofrene" af Sandie Westh

I podcast-serien 'Ofrene' giver Sandie Westh ordet til de pårørende, der står tilbage når nogen bliver slået ihjel. Podcast-serien kan høres hos Radio Loud her.

Podcast-serien "Forfulgt - af Danmarks største stalker"

I podcasten-serien fortæller historien om den mest omfattende stalkingsag i Danmark. En historie om sammenbrud, forfølgelse og en ustoppelig stalker. I tre år har Maries eksmand forfulgt hende. Stalket hende. Over 30.000 gange har han kontaktet hende og deres fælles børn. Tre gange har han siddet i fængsel – men alligevel fortsatte det. Det her er historien om den mest omfattende stalkingsag i Danmark. En historie om sammenbrud, forfølgelse og en ustoppelig stalker. Journalist på TV2 ØSTJYLLAND Irene Nørgård undersøger sammen med eksperter og politiet historien, stalkerens natur og sin egen rolle i sagen. For hun kender stalkeren - de har været kolleger i mange år. Podcast-serien kan høres her.

Indslag om vold i nære relationer

TV2: 'Fanget i et farligt forhold'

Dokumentar-serien 'Fanget i et farligt forhold' handler om de mange danske kvinder, der har været eller er i et voldeligt forhold. Dokumentaren tager fat i spørgsmål som: Hvordan påvirker volden kvinderne? Hvorfor slår mændene? Og hvorfor forlader kvinderne ikke deres mænd? Dokumentar-serien kan ses hos TV2 her.

DR2: 'Sådan overlever du et voldeligt forhold' 

Over seriens fire afsnit følger vi de tre kvinder Mie, Louise og Zandra. De er kommet ud af forskellige typer voldelige forhold, der kaster lange og mørke skygger over dem i deres kamp for at få et nyt liv. Det til trods er de fast besluttede på at stå frem med deres historier og give erfaringer fra deres voldelige forhold videre til de mange andre i samme situation – erfaringer, som de ville ønske, de selv havde kendt til. I serien følger vi kvindernes hverdag med alarmsystemer, hemmelige adresser, tilhold og retssager mod deres ekskærester. Du kan se serien med de tre modige kvinder på DR TV.

TV2 Østjylland: 'Min far dræbte min mor og stedmor'  

Partnerdrabet er den største enkeltstående drabstype i Danmark. 85% af ofrene for partnerdrab er kvinder. I TV2 Østjyllands dokumentar "Min far dræbte min mor og stedmor" møder vi Alex Mogensen, hvis mor og stedmor blev slået ihjel af hans far, Flemming Mogensen. I 1996 tilstod Flemming partnermordet på ekskæresten Kristina Hansen, og endte siden i fængsel i ti år. 26 år efter hændelsen bliver en kvinde kvalt og parteret med en sav i Malling syd for Aarhus. Den 43-årige kvinde der er dræbt, hedder Freyja Egilsdottir og er Flemmings ekskone. Blot 1,5 måned inden mordet henvender Flemming sig til Center for Selvmordsforebyggelse, men han bliver her afvist. Tilbage sidder sønnen Alex med en følelse af, at familien er blevet svigtet. Hans far, en tidligere drabsmand, opsøger systemet efter bruddet med ekskonen Freyja, og fortæller, hvor dårligt han har det. Men han modtager stadig ikke den hjælp, han har brug for. Kunne Freyja stadig være i live, hvis faderens desperate råb om hjælp var blevet hørt? ”Min far dræbte min mor og stedmor” kan ses på TV2 Østjyllands YouTube.

DR Ultra: 'Det er ikke okay'

Nogle børn og unge oplever, at deres forældre truer dem, taler grimt til dem eller forhindrer dem i at gå i skole eller være sammen med deres venner. Det er aldrig okay, når voksne opfører sig sådan. Det sætter en ny DR Ultra-serie fokus på. "Det er ikke okay” er en serie fra DR-Ultra i fem afsnit, hvor en række børn deler deres fortællinger om at komme fra hjem med psykisk vold. De fortæller deres personlige historier om altid at være på vakt og bange for, hvad deres forældre kan finde på i næste øjeblik. Vi møder blandt andet en pige, der jævnligt får at vide af sin mor, at hun aldrig skulle have været født, og en dreng, der altid er bange for at få tæsk af sin far, og som beskriver frygten for tæskene som meget værre end selve slagene. Du kan se serien på DR TV

Hjælp voldsudsatte kvinder og børn

Støt vores arbejde