Vold mod børn

Vold mod børn

 
Børn i familier med vold

Omkring 33.000 børn i Danmark lever i familier, hvor der er vold. Det er dybt ødelæggende for et barn at være udsat for vold og lige så skadeligt for barnet at overvære vold mod deres mor som selv at være mål for volden.

Barnet oplever hverdagen uforudsigelig og går rundt med en grundlæggende utryghed, som gør, at det ofte er i forhøjet alarmberedskab og kan blive opfyldt af en dyb angst.

Det føles utrygt at være hjemme, hvor de voksnes adfærd er truende, svingende, ustabil og ude af stand til at passe på barnet. De voksne er ofte optaget af deres egne konflikter og har ikke overskud til at se og høre børnene og deres behov. Samlet påvirker det den psykiske omsorg for barnet.

Har du viden eller mistanke om, at et barn udsættes for vold, er du særligt forpligtet til at reagere. Kontakt Lev Uden Volds nationale hotline eller andre, der kan hjælpe

Som fagfolk ved vi, at børnene tager skade af at se mor blive slået, men det tror mødrene faktisk sjældent. De tror typisk, at børnene aldrig har set volden, fordi de har været på værelset. Men børnene ved, hvad der foregår. De har måske ligget under sengen og holdt sig for ørerne, fortæller Lisa Holmfjord, tidligere Direktør for Dansk Kvindesamfund.