Vold mod børn

Vold mod børn

Børn i familier med vold

Omkring 33.000 børn i Danmark lever i familier, hvor der er vold. En del af dem er selv udsat for fysisk eller psykisk vold, eller de har overværet, at deres mor er blevet udsat for vold. Har du viden eller mistanke om, at et barn udsættes for vold, er du særligt forpligtet til at reagere.

Det er en voldsom belastning for børn at være udsat for vold – eller overvære vold i hjemmet. Børn kan blive opfyldt af en dyb angst. Livet er uforudsigeligt, og børnene lever ofte med et forhøjet alarmberedskab. Det er ikke trygt at færdes derhjemme, og børnene oplever de voksnes adfærd som truende, svingende, ustabil og ude af stand til at passe på dem.

De voksne er ofte optaget af deres egne konflikter og har ikke overskud til at se og høre børnene og deres behov. Samlet påvirker det den psykiske omsorg for barnet.

Som fagfolk ved vi, at børnene tager skade af at se mor blive slået, men det tror mødrene faktisk sjældent. De tror typisk, at børnene aldrig har set volden, fordi de har været på værelset. Men børnene ved, hvad der foregår. De har måske ligget under sengen og holdt sig for ørerne, fortæller Lisa Holmfjord, Direktør for Dansk Kvindesamfund.

Hjælp voldsudsatte kvinder og børn

Støt vores arbejde